Təhlükəli qidalar - “Çıxışa doğru”da MÜZAKİRƏ
...Araşdırmaya görə, rəngləndirici kimi qida əlavələrindən bəziləri astma, dəridə səpinti, hiperaktivlik və miqrenə yol aça bilir. İcazə verilən rəngləndiricilər ölkədən ölkəyə dəyişə bilər. Məsələn, Norveç və İsveç qidalardakı bütün süni rəngləndiricilərin istifadəsini qadağan etmişdir.
Aroma artırıcı maddələrdən bəziləri baş gicəllənməsi, ürək bulanması yarada bilər. Dadverici maddələr xüsusilə sosislərdə, ət və ət məhsullarında istifadə edilir...
1News-un məlumatına görə AzTV-nin “Çıxışa doğru” verilişində "Təhlükəli qidalar" mövzusunda aparılan müzakirələr zamanı bu barədə ətraflı danışılıb. Verilişin qonaqları Qalib Əbdüləliyev - baş baytar müfəttişi, Elşad Cəbrayılov - AQTA-nın şöbə müdiri. Nurlan Əliyev - DİN-in əməkdaşı, Ülviyyə Allahverdiyeva - həkim-terapevt və Asim Vəliyev - sağlam qida təbliğatçısı, mövzu ətrafında müzakirə aparıblar.
“Çıxışa doğru” verilişini bütöv şəkildə Azərbaycan Televiziyasının “YouTube” kanalından izləyə bilərsiniz: